Cinsel İlişki Öncesinde Genital Bölge Temizliği ve Duş Almanın Önemi Var Mıdır?

Son yıllarda uzmanlar özellikle gençlerin cinsel ilişki konusunda tüm dünyada erken yaşlarda cinsel ilişki yaşamaya başladığına değinerek bu yaşın 11'lere kadar düştüğünü ve 18 yaşına gelen bir çok insanın iyi de olsa kötü de olsa cinsel bir ilişki yaşamış olduğuna değiniyor.

Ancak durum Türkiye'de biraz farklı ve utanılacak konular arasında yer aldığından ötürü gençler özellikle cinsellik konularını tam açık bir şekilde rahatlıkla konuşamıyor, bunun yerine arkadaşları ve bazı ortamlarda şaka ile karışık arkadaşlarının cinsel konularda neler yaptığını ve nasıl durumlar yaşadıklarını öğrenmeye çalışıyor. Ancak bu durum tamamı ile yanlış bir geleceğe sürüklemeye devam ederken cinsel ilişki öncesinde neler yapılması gerektiği, cinsel ilişki öncesinde ve sonrasında genital bölge temizliğinin önemi gibi bir takım konular hakkında Türkiye'de her yaş grubundan bir çok insan sorunlar yaşıyor.

Cinsel İlişki Hemen Gerçekleşecek İse Genital Bölge Kıllarınızı Almayın!

Öncelikle eğer ki cinsel ilişki gün içerisinde gerçekleşecek ise genital bölge kıllarınız uzunsa ve kız arkadaşınızdan ''utanırım'' endişesi yaşıyorsanız dahi kıllarınızı jiletle kesmeyin, bunun yerine makine ile almanız veya bir makas yardımı ile kısaltmanız o gün için daha çok uygundur. Diğer günler içinde aynı şekilde olabilecek olduğu gibi ilk gün genital bölgede kanama olması ve cinsel hastalıkların bölgede oluşacak iltihaplı küçük kabarcıklar dolayısı ile sorun çıkarması riski olduğunu hatırlatmamız gerekiyor.

Bununla beraber eğer ki cinsel ilişki öncesinde neler yapmanız gerektiği konusunda emin olamıyorsanız, öncelikle güzelcene bir duş almanız hem rahatlama hem de daha temiz bir vücut ile cinsel ilişkiye girmenizi sağlayacaktır. Ayrıca bir takım koku oluşumunun da önüne geçilecektir. Bu öneriler ve uyarılara uyulması durumunda hem siz hem karşı tarafın daha iyi bir cinsel ilişki deneyimi geçireceğini belirtmem gerekir.

Daha Fazla Haber