Bit Nasıl Anlaşılır, Bitten Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bit dünyada genel olarak pis toplumlarda görülen ve ciddi bir kaşıntı sebebi olarak bilinen sağlık açısından bir takım zararları olan kanatsız böceklerdir.

Özellikle aşırı derece yağlı işlerde çalışan ve saçlarını uzunca bir süre boyunca yıkamadan dolaşan insanlarda ortaya çıkması söz konusu olan bit ile ilgili olarak uzmanlar bitin sadece bunlarla değil genel olarak bir takım pislik ve yıkanmama sorunları dolayısı ile beraber de ortaya çıkabilecek olduğunu ifade ediyor. Özellikle Afrika ve benzeri toplumlarda bit sorunlarının susuzluk dolayısı ile son derece fazla yaşandığı biliniyor ve bundan dolayı bu tür bölgelerde yaşayan insanların saçlarını uzatmadıkları bunun tam tersine devamlı olarak kazıttıkları görülüyor.

Deniz Suyu Bitten Korur!

Bir çok insan ''deniz suyu biti geçirir mi?'' sorusunu sorarken uzmanlar temiz bir duş ve bit tedavisine ait olan şampuanların kullanılması + olarak denize girilmesi ile beraber bitlerin daha çabuk saçtan gitmesinin sağlanabilecek olduğunu, ancak dikkatli olunması ve gereken önlemlerin her zaman olduğundan farksız olarak alınması gerektiğini ifade ediyor. Bununla beraber uzmanlara göre sağlıklı bir saç için yapılması gerekenler devamlı olarak saçı günde 1 kez olarak veya 2 günde bir kez şampuan ile yıkamaktan geçiyor. Bu sayede bit tedavisi de bitler oluşmadan direkt olarak yapılmış oluyor.

Daha Fazla Haber