Kız Çocuklarına Gelecekleri Hakkında Vaatler Vermek Yanlışa Sebep Olabilir!

Halk Sağlığı ile ilgili olarak ilgilenen kurumlar Türkiye'de halkın ne kadar sağlıklı olduğu ve sağlık durumlarının neler olduğunu değerlendirmeye devam ederken vatandaşların psikolojik olarak ne durumda olduğunu gösteren belgelerde mevcut.

Toplumsal gelişim olarak Türkiye gerek dini değerler, gerek yöresel olarak çok farklı adetleri gibi bir takım düzenleri değiştiremiyor. Özellikle geçmiş yıllara oranla vatandaşların bir nebze önünün eğitim ve iş yaşantısı konusunda kadınların ve kız çocuklarının daha fazla açık olması dikkatleden kaçmazken kız çocuklarına gereken yeterli eğitimin verilmesi, eğitim sisteminin erkek ve kız diyerek ayrılmaması hatta kız çocuklarına daha fazla destek veren okulların söz konusu olması Türkiye'de kız çocuklarının gelecekte yaşantılarının daha fazla güvence altına alınmasını sağlıyor.

Kız Çocuklarına Kendi Evlilik Yanlışlarınızı Çok Fazla Anlatmayın!

Uzmanlar aynı şekilde kız çocuklarına anneleri tarafından geçmişte eğitim almadan ve okula devam etmeden evlendiklerini anlatmaları yerine onları daha farklı ve kendilerine daha fazla fayda sağlayacak eğitim konuları hakkında bilgi sahibi olarak bilgi vermelerinin daha uygun olacağını ifade ediyor. Kız çocuklarının bazı bölgelerde çok küçük yaşlarda evlendirilmesi ile ciddi bir kriz yaşayan Türkiye'de erken yaşta evliliklerin ise vatandaşların eğitimi ve bilgisi sayesinde geçmişe oranla çok daha düşük oranlarda olabilecek olduğu belirtiliyor.

Daha Fazla Haber