Kadınlar Neden Hep Diyet Yapmaya Pazartesi Başlar?

Her kadın hayatı boyunca kaç yaşına gelirse gelsin daha zayıf olmak ve daha güzel görünmek ister, özellikle biz kadınlar bu konuda kendimize dikkat ettiğimiz kadar karşımızdaki hemcinslerimizi de sürekli olarak eleştiririz.

Erkeklerin pek fazla anlayamayacak olduğu bir konu olan diyet genellikle kadınları yakından ilgilendiriyor. Biz kadınların diyet yapmasının nedeni sadece güzel görünmek olmadığı apaçık bir şekilde ortada oluyor olsa da diyet yapmaya her Pazartesi başlamak istememizin de elbette ki bir nedeni var, hatta birden daha fazla nedeni var. Özellikle her Pazartesi diyet yapma isteğinin boy göstermesinin ana nedeni olarak diyet yapmayı bir gün daha ertelemek ve bir gün daha rahat rahat yemek yiyebilmek..

Bazılarına Tuhaf Gelebilir Ama Psikolojik Bir Gün...

Maalesef Pazartesi hem haftanın başı olması hemde fazlası ile alışılmış bir diyet günü olması dolayısı biz kadınların diyet için ağzımızdan düşürmediği bir gün haline gelmiş durumda. Özellikle orta yaşlı bayanların diyete pazartesi başlayıp ertesi gün diyeti bırakması ve hemen sonrasında daha kolay bir diyet takibi için tekrar gelecek hafta pazartesi gününü seçmesi bir tesadüf değil bir psikolojik sınır ve gün olarak gösteriliyor. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor her ne kadar Amerika ve Kanada gibi ülkelerde kadınlar nasıl diyet yapıyordur bilemesekte Hollanda ve İspanya'da kadınların diyet için özel bir günleri olmadıklarını gördüğümü söyleyebilirim, özellikle de Hollanda'da kadınlar sağlıklı olmak adına çok kilo almamanın bir gün ile değil sürekli olan bir durum olduğunu biliyorlar.

Daha Fazla Haber