Çocuklarınıza Acil Durum Telefon Numaralarını Öğretin!

Son zamanlarda yaşanan terör olayları, yaşanan sağlık sorunları ve yaşanan savaşların etkisi dolayısı ile taciz ve tecavüz konusunda yaşanan bir takım kötü durumlar dolayısı ile uzmanlar çocuklardan bu tür durumların saklanılmaması gerektiğini ifade etmekte.

Uzmanlara göre acil sağlık konusu başta gelirken özellikle son zamanlarda sosyal medya ve çeşitli sitelerde kendisine geniş bir yankı ve yer bulan acil durumlar söz konusu olabiliyor. Terör başta olmak üzere çocukların bir acil durum karşısında ne yapmaları gerektiğinin anne ve babaları tarafından anlatılması gerektiğini ifade eden uzmanlar çocukların olası bir taciz durumunda direkt olarak çığlık atmasının öğretilmesinin söz konusu olduğuna değinirken bununla beraber derhal 155 yani Polis İmdat'ı aramalarının her durum için geçerli olabilecek bir yol olduğunu bilmeleri gerektiğine değiniyor.

Eğer Ki Çocuğunuz Çok Küçük İse Tek Numara: 155

Uzmanlar çocuğun acil bir sağlık durumu, acil bir yangın durumu ve benzeri durumlarda kendisinin her konuda yanında olabilecek ve gereken takviye ekipleri bölgeye yönlendirebilecek olan yetkinin polislerde mevcut olduğunu ve küçük çocuklara özellikle 155 Polis İmdat numarasının öğretilmesi gerektiğini ancak eğer çocuk biraz daha büyük ve daha iyi anlama yetisi gelişmiş ise 155 ve 112 acil durum numaralarının 15 günde bir çocuğa sorularak tekrar ettirilmesini ve bu sayede devamlı olarak çocuğun aklında kalabilecek olduğunu ifade ediyor. Bu sayede milyonlarca insanın hayatının kurtulabilecek olduğu biliniyor.

Daha Fazla Haber