Şeker Hastaları Bal Tüketebilir Mi?

Şeker diğer adı ile diyabet hastalarının bal tüketimi yapıp yapamayacak oldukları İç hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş tarafından değerlendirildi.

İç hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş tarafından yapılan değerlendirmelere göre şeker hastalığı olarak bilinen ancak tıptaki adı diyabet olan ve 3 tip farklı tipi ve derecesi olan şekerin ciddi bir sağlık sorunu olduğundan ve ölümcül sorunlara birebir kendisinin sebebiyet vermesinden dolayı bal tüketimi yapmalarının zararlı olabilecek olduğunu ve çok dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Bal Tüketmekten Korkmayın!

İç hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş şeker hastalarının çok az miktarda bal tüketmesinde herhangi bir sakınca görülmediğini, ancak bal tüketimi normal insan kadar veya daha fazla tüketmeleri durumunda ortaya çıkacak olan sorunların çok daha büyük şeker sorunlarını bile aşabilecek olduğuna değindi. Uzmanlara göre bal içerisinde çok yüksek miktarda su mevcut olurken bununla beraber şekerde mevcut durumda ve sahte ballar tamamen şeker ile doldurulmuş bir sudan oluşuyor. 

Daha Fazla Haber