Erkekler Aman Dikkat: Mide İlaçları Sperm Sayısını Düşürüyor!

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen açıklamalarından yola çıkılarak mide ilaçlarının kanserden daha kötü sorunlara neden olduğu açıklandı.

Tüm dünyada Türkiye başta olmak üzere erkek kadın demeden herkes tarafından uzun süreli olarak kullanılan mide ilaçlarının aslında erkekler ve kadınlar üzerinde farklı etkilerinin olduğunu ifade eden uzmanlar bu konu ile ilgili olarak erkeklerin daha kötü ve şanssız bir durumda olduğunu ve 6 aydan daha uzun süreli mide ilacı kullanımının söz konusu olması durumunda sperm sayısında ciddi bir düşüşün söz konusu olduğuna değindi.

Sperm Sayısında Düşüş Ardından Kısırlık!

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen sperm sayısında yaşatılan bu düşüş sonrasında kısırlığın söz konusu olduğunu ve çocuk sahibi olabilmenin erkekler adına tamamen imkansız hale getirildiğini açıkladı. Tüm dünyada kullanım açısından ağrı kesiciler ve antibiyotikler ardından gelen mide ilaçları genel olarak mide sağlığını korumak adına ömür boyu kullanılacak olan ilaçlar ile beraber tüketiliyor.

Daha Fazla Haber