Gece Uyurken Karanlık Ortamda Uyuyun!

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu bugün gece uykusunda dikkat edilmesi gerekenleri tek tek sıraladı ve vatandaşların bilgi sahibi olmasının kendileri için şart olduğunu ifade etti.

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu tarafından yapılan basın açıklamasında vatandaşların akılarındaki merak edilen sorulara yanıt verildi. İnsanların gece geç saatlerde bir korku ve endişe yaşadıkları karanlık durumu dolayısı ile bir takım sorunlar yaşandığını aktaran Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu gece lambasının bu tür nedenler dolayısı ile hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiğine değindi.

Hormonları Etkiler!

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu gece lambası ile uyuyan erkek veya kadının kaç yaşında olursa olsun hormonlarını derinden etkilediğini ve bu konudan dolayı gece yatarken gece lambası kullanılmamasının daha uygun ve daha sağlıklı bir adım olduğunu ifade etti. Gece geç saatlerde karanlık ortamda uyumak insanın hem sabah saatlerinde daha ağrısız ve daha dinamik kalkmasını sağlarken daha iyi bir sağlıklı yaşam geleceği de sunuyor.

Daha Fazla Haber