Sürekli Mutsuzluk Bir İntihar Sebebi Olabilir!

Son yıllarda yaşanan krizler ve benzeri olaylar dolayısı ile bir çok insan gerek para sıkıntısı gerek ise manevi sıkıntılar dolayısı ile güne mutsuz olarak başlıyor.

Her yeni bir gün içerisinde yeni olaylar ve yeni umutlar barındırmaya devam ederken uzmanlar sürekli olarak pozitif olmanın bir zeka sorunu olabilecek olduğuna değinerek sürekli olarak kötü bir olayda bile pozitif olan insanların derhal tedavi olmasını önerirken sürekli olarak mutsuzluk sorunu yaşayan vatandaşlarında son derece dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor. Özellikle vatandaşların her yeni güne mutsuz uyanmaları ve yaşlarının tam ergenlik döneminde olması durumunda durumun daha vahim olduğunu açıklayan uzmanlar özellikle 15 ila 30 yaşları arasında mutsuzluğun son yıllarda büyük bir intihar nedeni olarak gösteriliyor.

Mutsuzluk Dünyaya Kaos Gibi Yayıldı, Yayılıyor, Yayılacak!

Ancak son yıllarda mutsuzluk ve negatif olma durumunun tüm dünyaya yayıldığı aklı başında olan her bir insan tarafından rahatlıkla görülebilir, tabii bu konuda Amerika, Kanada ve İskandinav ülkelerini ''mutsuzluğun uğrayamadığı ve uğratılmayacak ülkeler'' bölümünde söylemek mümkün. Zira mutsuzluk bu bir kaç ülke dışında tüm dünyaya kaos gibi yayılırken bir intihar nedeni olması, mutsuzluğun insanları kötü etkilemesi ve devletlerin ekonomisine kadar zarar vermesi söz konusu olabiliyor.

Uzmanlar ise bu tür sürekli umutsuz olma ve mutsuz olma durumunda psikolojik olarak bir tedavinin söz konusu olması durumunda hastanın kendisine gelmesi için iyi bir durum olduğunu ve kesinlikle tedavi olmasının gerekliliğine değiniyor.

Daha Fazla Haber