Türk İnsanı Meyve Yerine Tatlıyı Seçiyor

Türkiye'de son yıllarda vatandaşların özellikle kafelerin çoğalması ile beraber akşamları değil günün her zamanında kafelerin içerisinde bir besin tükettikleri görülüyor.

Yapılan internet araştırmalarına göre vatandaşlarımız en çok meyve olarak karpuz, portakal ve muzu severken tatlı konusunda ise künefe, profiterol ve pasta-kuru pasta ürünleri başta gelitor. Türk halkının profiterol ile ilgili yakından ilgilenmesinin nedeni olarak ise hem az üretimi olması ancak gelen taleplerin bu yönde son derece fazla olurken zorluğu dolayısı ile pastanelerde belirli günler ve saatlerde sunulması gösteriliyor.

Tatlı mı? Meyve mi?

Vatandaşların sosyal medya üzerinden ve çeşitli sitelerden paylaştıkları fotoğraflarda genellikle masaların üzerinde kahvenin yanında ve her alanda en azından bir çikolota dahi olsa tatlı ürünler dikkat çekiyor. Türk halkının meyve yerine tatlıyı sevdiği apaçık gözler önüne serilirken meyvenin ulaşım açısından tatlıya oranla daha zor olması da bunda bir etken nokta olarak gösterilebilir, zira tatlı her adım başı söz konusu olabilir iken meyve ise sadece evlerde ve belirli alanlarda tüketilebilecek bir besin maddesi olarak görülüyor.

Daha Fazla Haber