Ergenlik Sivilceleri Nasıl Geçer, Sivilce Tedavisi Nedir?

Son yılların en büyük baş belası sorunlarından birisi olan ergenlik sivilceleri maalesef her ergenlik çağındaki çocuğu küçükte olsa büyükte olsa etkiliyor.

Sivilce sorunu hayatın genellikle 11 ila 18 yaşları arasında görülen bir sorunu olurken dermatoloji hekimleri bu konuda ergenlik süresi boyunca sivilce çıkması durumunun son derece normal bir durum olarak karşılanması gerektiğini ancak eğer ki çocukta aşırı derece sivilce söz konusu ise hekimden direkt olarak yardım almanın son derece önemli olduğunu ve hekime danışılmadan herhangi bitkisel adı altında ürünlerin uzun süre boyunca kullanılmaması gerektiğini ifade ediyor.

Sivilcenizi Kaşımayın, Oynamayın, Sıkmayın!

Dermatoloji uzmanlarına göre ergenlikte sivilceler ile son derece fazla karşılaşılıyor olurken maalesef bu tür sorunlar karşısında sosyofobi durumu ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar sivilce sorununun aşırı derece çok olması ve 2 yıldan daha uzun sürmesi durumunda özellikle bu tip ileri seviye sivilce tiplerine özel olarak geliştirilen ve ömür boyu kesin tedavi olarak bilinen sivilce tedavisi haplarına başvurulmasını, ancak bu tür hapların ergenlikte son derece araştırılmasına ve heves edilmesine rağmen Sağlık Bakanlığı ve ulusal araştırmalar tarafından 15-16 yaşından önce çok taviz verilecek bir durum yoksa hekim tarafından onay verilmeyecek olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar ayrıca ergenlikte olan çocukların sivilceleri ile asla oynamaması gerekliliğine değinerek sivilcelerin koparılmaması, sulandırılmaması ve kesilmemesi gerektiğinin bilinmesi gerektiğine işaret ediyor.

Daha Fazla Haber