Saçlarınızın Uzun Olması Zekanızı Etkilemez!

Bir kaç yıldan beridir devam eden ve sürekli olarak genellikle saçı kısa olanlar veya uzamayanlar tarafından tabir edilen ''saçı uzun olanın zekası az olur'' gibi sözleri uzmanlar araştırdı.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre insanın dış görüntüsü ile zekanın herhangi bir anlamı olmadığını ve bunun son derece kışkırtıcı bir durum olduğunu ifade eden uzmanlar bu konuda vatandaşların dikkatli olmasını ve saçlarını uzatmak konusunda zeka sorunu yaşanmayacak olduğunu ancak besin alımlarında saçın daha fazla beslenmesi dolayısı ile çok küçük bir oranda olsa alınan besinin saçları beslemek adına vücut tarafından kullanılacak olduğu ifade edildi.

Saçlarınıza Dikkat Edin.

Uzmanlar çok aşırı uzun saçın zeka ile alakası olmadığına değinirken aşırı uzun saçların boyunda fıtık nedeni olduğunu ve bu konuda kadınların ve genç kızların son derece dikkatli davranması gerektiğine değiniyor. Kız çocuklarının en azından 22 yaşına kadar uzun saçtan uzak durmasını öneren uzmanlar 22 yaşından sonra uzun saçın 22 yaş ve öncesine göre daha az hasar vermesinin söz konusu olabileceğine ve gelişim süresi boyunca bel ve boyun fıtıklarının çok ciddi sorunlara neden olabilecek olduğunu ifade ediyor.

Daha Fazla Haber