Uzmanlardan Bebekler İçin Kaşık Çatal Uyarısı

Uzmanlar son yıllarda annelerin çocuklarına karşı daha fazla ilgili hale geldiklerine değinerek çocuklar ile mama konusunda bir takım hataların ''yemek yedirme'' alanında da yaşandığını hatırlattı.

Uzmanlar Türkiye'de ve dünyada ebeveynler tarafından sıklıkla yapılan aynı kaşıktan veya çataldan bebeğe ve çocuğa yemek ve mama yedirme işleminin sağlık açısından son derece zararlı bir durum olduğunu ifade ederek gereken tedbirlerin alınmasını ve gereken yeni kaşık ve çatal gibi özellikle bebeklere özel ürünlerin kullanılması yönünde çağrılarını tekrarladı. Uzmanlara göre bebeklerin sağlıklı beslenmesi için bu bir şart olurken bir çok anne ve baba bebeklerine aynı kaşık ve çataldan yemek yedirmeyi seviyor.

Dikkat Etmez İseniz..

Uzmanlara göre eğer ki bu durum sürekli olarak tekrar eder ise annede veya babada olan mikroplar bebeğe geçerek bebeğin özellikle ateşlenme, kusma gibi bir takım görülmesi istenmeyen reaksiyonlara sebep verebilecek olduğunu, büyük yetişkinlerde olan bir mikrobun bebeğe ağız yolu ile geçmesinin son derece kolay bir durum olduğunu ifade ederek yetişkinlerdeki mikropların bebeklere ve çocuklara çok ağır mikroplar olabileceği ifade edildi.

Daha Fazla Haber