Anneler Aman Dikkat: Emzikler Kanser Seçiyor!

Yaşam 1 salisedir bu dünyaya geldiğimiz an başlarken emzikler hepimizin kurtarıcısı olabiliyor, ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda emziklerin ciddi bir kanser saçan maddeler olduğu ifade ediliyor.

Emziklerin insan sağlığı üzerinde ciddi yan etkileri söz konusu olmamasına rağmen içerisindeki ağır plastikler dolayısı ile son yıllarda alınan önlemler söz konusu olmasına rağmen pek fazla yeterli olamıyor. Maalesef yapılan son araştırmalar dünyanın gelişmemiş ülkeleri başta olmak üzere emzikler dolayısı ile bebeklerde gelecek 30 yıl içerisinde çok ciddi ölümcül kanserlerin ortaya çıkmasına neden olacak gibi görünüyor.

Çocuk veya Bebek Geçiştirilecek Bir İnsan Değildir...

Uzmanlar çocukların daha doğrusu bebeklerin geçiştirilmeye çalışılan bir insan gibi gösteren emziklerin bu konuda hem anne hem babalar tarafından devreye girilmesi ve emzik yerine çocuğa daha kaliteli emzik benzeri tüketebilecek olduğu gıdaları vermelerinin söz konusu olabilecek olduğunu, ancak eğer ki çocuğun yaşı küçük ise bu konuda dikkatli olmalarını ve kaliteli emziklere yönelmelerinin en azından kanseri azaltmak ve emzikten geçebilecek mikropları azaltmak adına büyük bir önem taşıyor.

Daha Fazla Haber