Çocuklarınızın Sağlığını Korumak İçin Obezite Olmalarını Engelleyin!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Münevver Uluba her 5 çocuktan 1 tanesinin obezite sıkıntısı çektiğini ve kesin tanı ile obezite olduğunu ifade ederek annelerin bu konuda dikkatli olmasını önerdi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Münevver Uluba obezite ve gelecek hakkında verdiği bilgilerde çocukların daha sağlıklı olarak gelişmesi ve daha iyi bir geleceğe sahip olmalarını sağlamak adına bir takım yeni önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederek bu konuda atılacak olan yeni adımlar sayesinde obezitenin gelecekte insanlarımızı etkilemesinin en azından bir kısmının etkisinin azaltılabilecek olduğuna değindi. Aynı şekilde Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan uzmanlar başta olmak üzere 18 yaş altında ve özellikle bebeklik çağında aşırı kilolu olma durumunun sevilecek bir yanı olmadığını ve bebeklikte yaşanan aşırı kilolu olma durumunun gelecekte büyüyünce omurga sağlığını dahi derinden etkilemesinin söz konusu olabilecek olduğunu açıklamıştı.

Kilo Övünülecek Bir Şey Değildir, Aksine Övülmeyecek ve Saklanacak Bir Durumdur..

Bu konuda her ne kadar Türk uzmanlar vatandaşların moralini bozmamak adına bir takım ''geçecek'' diye tesir altında tutarken yabancı uzmanlar ise kilonun saklanacak bir durum olduğunu ancak dışarıdan her halükarda göründüğünden dolayı kilo ile asla övünülmeyecek olduğunu, son yıllarda sportif bir kilolu vücut ile normal kilolu vücudun karıştırıldığını ifade ederek 18 yaş altında belirli kilo sınırlarının aşılmasının gelecekte kilo vermek açısından büyük psikolojik sosyofobi sorunlarına neden olabileceğini açıkladı.

Daha Fazla Haber