Soğuk Kış Aylarında Dondurma Tüketmek Mümkün

Son yılların en büyük gelişmelerinden bir tanesi de yazın yapılan ve tüketilen ürünlerin dolaplarda dondurularak kış aylarında veya yaz aylarında tüketilmesi olurken bu konuda yaz kış dondurmanın bulunduğu Türkiye ve dünyada kış aylarında dondurma tüketen vatandaşlarda bulunuyor.

Kış aylarının özellikle dondurma mevsimi haline gelmeye başlaması bazılarımız için sıradan olurken bazıları için ise son derece kötü ve son derece yenilemeyecek bir gıda olarak gösteriliyor. Ancak uzmanlar yaz kış her gün 1 tane dondurma yenmesinde sakınca olmadığını ifade ederken özellikle Türkiye'de kış aylarında dondurmayı doğalgazlı evlerde oturanların tükettikleri ve bu konuda sosyo-ekonomik durumun göz önüne alındığını söyleyebiliriz.

Dondurma Bir Gerekliliktir!

Dondurmayla çok yakın olan vatandaşlar yaz kış dondurma tüketirken uzmanlar ise yazın ve kışın her bir yetişkinin dondurma tüketmesinde sakınca olmadığını ancak kış aylarında her ne kadar herkes için geçerli olmasa da boğazlarda sorunları engellemek adına şaşal damacana suyu veya ceşme suyunun dondurmanın arkasından içilmesi durumunda boğazların kendisini temizleyerek boğaz şişmesinin de bu yolla kesin olarak önlenebilecek olduğunu ifade ediyor.

Daha Fazla Haber