Uzmanından Testis Kanserinin Nasıl Anlaşılacak Olduğu Hakkında Uyarı!

VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler erkeklerin son yıllarda 20 ila 40 yaş arasında yaşadıkları en büyük kanserlerden birisi olan testis kanserine değinerek testis kanserinin erkekler tarafından kolaylıkla anlaşılabilecek olduğunu ifade etti.

VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler erkeklerin genellikle 20 ila 40 grubunda yaşadıkları kanserlerden birisi olan testis kanserinin erkeklerin üreme sağlığını baştan etkilediğine değinerek bu konuda dikkat edilmesi gereken bir takım temel adımların olduğunu ve testis kanserinin ilk etapta anlaşılmasının kanserden kurtulmak için alternatif bir başarılı yol olduğunu açıkladı.

Testislerinizi Ayak Baş Parmağınızın Üzerinde Dururken İki Parmağınız İle Hafifçe...

Her ne kadar ilk etapta bazı erkekler korkutucu gelecek olsa da VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler erkeklerin banyo sonrasında testis torbalarının yumuşadığını ve bu sayede testisler üzerinde tümör varsa rahatlıkla anlaşılmasının söz konusu olduğuna değinerek testisin ayak baş parmağı üzerinde durulduğu sırada sıcak suyla banyo sonrasında iki parmağınız ile hafifçe çevresinin tamamı tek tek kontrol edilerek eğer bir sertlik durumu var ise ve bu sertlik tek bir noktada veya tek bir testiste ise derhal üroloji doktoruna gidilmesi ve testis kanseri ile ilgili bir takım testleri ve incelemeleri doktorun yapmasının gerekliliğine değindi.

Daha Fazla Haber