Türkiye Sağlıkta Hedefini İlerletiyor!

Türkiye'de son yıllarda sağlık sistemi durmadan ilerlerken son zamanlarda ise sağlık sisteminde bir takım gerileme ve bir takım kötü durumlar söz konusu olmaya devam ediyor.

Türk sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılar direkt olarak yardıma ve acil sağlık yardımı almak isteyen vatandaşları etkilerken Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yapılan açıklamalar sayesinde sağlık sisteminde olan bir takım kalıcı olmayan ancak öncelikli sorunların çözülmeye başlanacak olduğunun ifade edilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle MHRS randevu sisteminde muayene süreleri aralıklarının 10 dakika olmasına rağmen doktorlar tarafından ortalama muayene süresinin 5 dakika olduğunu ifade eden Akdağ bu konuda gelecekte 10 dakika olmasına yönelik adımlar atılacak olduğunu, 5 dakikanın kalıcı olmadığını ifade etti.

10 İle Yetinmeyecek, 15 Hatta 20 Dakika Yapacağız!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklamalarında bununla da sınırlı kalmayarak biraz daha ileri giderek 10 dakikaya kadar çıkarıldıktan hemen sonra 15 dakikaya hatta 20 dakikaya kadar çıkarmalarının söz konusu olacak olduğunu ve bununla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yeni adımlar atıldığını ifade ediyor. Türk sağlık sisteminde yapılacak olan 15 dakikalık bir artışın vatandaşların tek tek doktor dolaşmasını durduracak olduğunun bir adımı olacak olurken ne zaman bu projenin adımının atılacak olduğu merak ediliyor.

Daha Fazla Haber