Soğuk Havalar Mı Hasta Eder? Mikroplar Mı?

Kış aylarında her birimiz zaman zaman yaşlı insanlar tarafından ''soğuk olsun mikroplar kırılsın'' diye bir söylem söz konusu olur. Ancak bu söylem maalesef kışın üreyen bakterileri yani mikropları daha da dirençli hale getiriyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Üskül kış aylarında mikropların oluştuğunu ve bu mikropların insanları hasta ettiğine değinerek sağlıklı bir yaşam sürmek adına yapılması gerekenlerin kış aylarında özellikle soğuk kış aylarında C vitamini içeren portakal, mandalina ve benzeri C vitamini içeren meyvelerin tüketilmesini önerirken aynı şekilde kış aylarının mikropların üremesi ve insanları hasta etmek adına adeta büyük bir yarış içerisinde olduğunu ifade etti.

Soğuk Hava Değil, Mikroplar Hasta Ediyor!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Üskül kış aylarında havaların soğumasının değil mikropların insanların hasta olmasına sebep olduğunu ifade ederek, bundan ötürü kış aylarında özellikle hijyen konusuna dikkat edilmesi ve yaz aylarında olduğu şekilde odaların en az 30 dakika her gün havalandırılması gerektiğini ifade ediyor. Hava durumunun soğuk olması dolayısı ile kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamasını öneren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Üskül kapalı ortamda her saniye yeni mikropların oluşarak insan sağlığını tehdit ettiğini ifade ediyor.

Daha Fazla Haber