Frengi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler ve Tedavi Yöntemleri

Çok uzun yıllardır bilinen ve eski çağlarda pek fazla görülmese de son yıllarda Afrika kıtası sınırları içerisinde yaşayan erkekler ve kadınlarda görülen frengi aşırı derece kendisini belli eden bir hastalık olarak biliniyor.

Uzmanlar frengi ile ilgili olarak hastanın bir kişiden diğerine bulaşması için genellikle cinsel yolla birleşmenin şart olduğuna değinirken bununla beraber cinsel yolla bulaşma riski olduğu gibi çok nadirende olsa kan yolu ile bulaşmasının söz konusu olabilecek olduğunu ifade ederek frenginin kendisini vücut üzerinde çıkan frengiye uygun olarak tanımlanan yaralar ile vücudun her bir bölgesinde kendisini belli edebilecek olduğuna değiniyor.

Tedavisi ve Ölümcül Olma Durumu Nedir?

Frengi yada sifiliz olarak tanımlanan hastalığın tedavisi son derece zor olabildiği gibi diğer organlara geçmesi ve hasar vermesi durumunda geri döndürülemez sonuçların söz konusu olabilecek olduğu gibi bununla beraber hastalığın geç teşhis edilmesi durumunda organ yetmezliği gibi bir takım sebepler ile nadirende olsa ölümlerin söz konusu olabileceği bilinmelidir. Bulaşmasını engellemek adına kondom kullanımının ve sakin kafa ile cinsel ilişki yaşamanın son derece önemli olduğu ifade edilirken ilaçla tedavi yapılması sonrasında hastanın en az 10 gün boyunca (önerilen 15 ila 30 gün) cinsel ilişkiye girmemesi tavsiye edilir. Hasta daha doğrusunda istediği doğrultuda cinsel ilişki yaşayabilir.

Daha Fazla Haber