Daha Kolay Ezberlemek İçin 3 Temel Öneri ve Uyarı

Hayatımızın her döneminde zaman zaman yaşanılan sözlü ezberleme durumlarının söz konusu olabildiği özellikle iş toplantılarında son derece fazla söz konusu olurken okul hayatı boyunca da aynı şekilde gerek sınavlar için gerek ise sunumlar için ezbere bir yazıyı ezberlememiz gerekebiliyor.

Ancak çoğu insan özellikle ilkokul ve ortaokul yıllarına oranla yaş ilerledikçe ezbere durumu konusunda kendisinden genellikle şüphe duyuyor ve bu şüphe dolayısı ile kendisini devamlı olarak sorgulayabiliyor. Uzmanlar ise kolay bir ezbere yazı ezberlemek için yapılması gerekenlerin devamlı olarak değil kısa süre aralıklarla ezberlemenin tekrar edilmesi ve 30 dakika sonrasında tekrar ezberlenen yazının akıldan okunmasını sesli bir şekilde sağlamak gerektiğine değiniyor.

Şiir Ezberlemek İle Ayet Ezberlemek Bir Değildir!

Ayrıca anadil üzerinde bilinen kelimeleri ezberlemenin daha kolay olabildiğine değinen uzmanlar bununla beraber herhangi bir kitaptan bir ayet veya daha önce okunmamış bilgilerin içerdiği kitaplardan ezberleme çalışması yapılmasının çok daha zor olabilecek olduğuna değiniyor. Ezberlemesi en zor olan kitaplar arasında Çince ve Rusya gibi dillere sahip kitapların Türkçe diline çevrilmiş olanları gösterilirken ezberlemenin kısa aralıklarla tekrar edilmesi durumunda bu tür kitaplarında ezberlenmesinin daha kolay olabilceğine değiniliyor.

Daha Fazla Haber