Diş Fırçalamak Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlardan Bir Tanesi ve En Önemlisi

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. İbrahim Mahrebel açıklamalarında vatandaşların diş fırçalamak konusunda bir takım eksikliklerin söz konusu olduğuna değinerek bu konuda uzmanların önerilerine dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. İbrahim Mahrebel açıklamalarında Türkiye'de ve dünyada insanların diş ve ağız sağlığı konusunda yemeklerden hemen sonra dişlerin fırçalanmasının söz konusu olduğuna değinerek bu durumun son derece yanlış olduğunu ve diş sağlığının korunması adına dişlerin en az 30 dakika sonrasında fırçalanması gerektiğine değindi. Ağız ve diş sağlığı konusunda uzmanlar dikkatli bir fırçalama tekniğinin de söz konusu olmadığını alttan üste doğru fırçalama türü yerine genelde yan yana fırçalama tekniğinin kullanıldığını açıkladı.

Ağız Sağlığınız Çok Önemli!

Uzmanlar besinlerin ve her türlü vücudumuza gidecek olan ilaçların ağız sağlığımız ile birebir alakalı olduğuna değinerek bu konuda en fazla dikkat edilmesi gereken hususun fırçalama olduğunu ancak bununla beraber dişlerde yaşanabilecek olan çürük ve benzeri sorunların hiçbir şekilde korku yaşanmadan en kısa sürede diş hekimine gidilerek tedavi ettirilmesi gerektiğine değindi.

Daha Fazla Haber