Bebeğinizin Gelişimini Yakından İzlemezseniz Olabilecek Sorunlar!

Uzmanlar bebeklerin dünyaya geldikleri andan itibaren gezegende her türlü farklı alanı anlamaya çalıştıklarını ifade ederek bazı bebeklerde ise bu tür anlama durumlarının söz konusu olmadığına değindi.

Uzmanlara göre anne ve bebek arasında her gün her saat yaşanan ilgi durumu söz konusu olmasına rağmen bu ilginin sadece ilgi olarak kalmaması ve gereken kontrollerin gerektiği şekilde yapılmasının sağlanması yönünde olduğunu açıkladı. Ayrıca uzmanlara göre eğer ki bebeklerde yaşanabilecek olan olası bir sağlık durumu söz konusu olur ise evde bekletmek yerine hemen bir uzmana gidilmesi gerekirken bazı annelerin bebeklerinde yeterince kontrol sağlamadıklarından ötürü geri dönülemeyecek sağlık sorunlarından müzdarip olduklarına değindi.

Otizm, Zeka Geriliği ve Çeşitli Sorunlar Başınıza Gelebilir, Aman Dikkatli Olun!

Uzmanlar annelerin ve babaların özellikle bu konuda annelerin bebeklerine daha iyi kontrol etmeleri ve bakmaları gerektiğini ifade ederek devamlı olarak çocuğun özellikle 4. aydan itibaren anneye veya bebeği kucağına alacak kişiye sarılıp sarılmadığı, bezinin değiştirilecek olduğu sırada kendisini kasıp kasmadığı ve gülümseyip gülümsemediği gibi durumlara çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek bebeğin alçak ve yüksek sese verdiği çift taraflı tepkinin devamlı olarak ölçülmesi gerektiğine değinildi.

Daha Fazla Haber