Artık Acı Son Bulsun: Uzmanlardan Sünnet Uyarısı!

Özellikle geç yaşlarda sünnet geçmiş senelerde her ne kadar önerilen bir durum olmasına rağmen uzmanlar son yıllarda bu durumun cehalet dolayısı ile olduğunu ve geç yaşlarda sünnetin hele hele ergenliğe girildikten sonra sünnetin son derece saçma bir söylem olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar sünnet ile ilgili olarak erken yaşlarda yapılması gerektiğine değinerek geçmiş yıllara oranla son yıllarda doğar doğmaz sünnetin söz konusu olduğuna değinerek bu yöntemin hem çocuk sağlığı açısından hem aile açısından son derece faydalı olduğuna değiniyor. Uzmanlara göre sünnetin hemen doğar doğmaz yapılmasın hem çocukta gelecekte acı yaşamasının ve psikolojik bir travma yaşamasını engelleyecek olurken bununla beraber çocuğun korku yaşamasını da engelleyen bir durum olduğunu ifade ediyor.

Çevrenizde Olan İnsanlara Takılmayın, Her Bilgiye İnanmayın, Sorgulamayı Unutmayın!

Uzmanlar sünnet ile ilgili olarak her ne kadar dini açıdan ve sağlık açıdan bir takım sorunları ve artıları olmasına rağmen eğer ki 3 ila 6 yaş arasında ve bu yaşlardan sonra yaptırılması durumunda ciddi bir psikolojik bozuklukların söz konusu olduğunu ifade ediyor. Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Turan Kanmaz ise bu konuda bebeğin doğduktan 24 saat içerisinde hastanede ve uzman kişiler tarafından sünnet ettirilmesinin en doğru ve en sağlıklı yol olduğuna değinerek hem acı hissetmemesi hemde bebeğin yarasının çok daha çabuk iyileşmesinin sağlanacak olmasından dolayı sünnetin doğar doğmaz 2500 gram ve üzeri ağırlıkta ise 24 saat sonrasında yapılmasının en uygun yaş grubu olduğuna değiniyor.

Daha Fazla Haber