Sirkenin Zayıflamanıza Yardımcı Olabilecek Olduğunu Biliyormuydunuz?

Son yıllarda pek fazla tüketilmeye başlanan ve genelde salataların üzerine dökülen sirke bunun yanı sıra alınan yiyecekleri yıkamak ve mikrobunu almak gibi bir takım çeşitli amaçlar ile kullanılıyor.

Sirkenin faydalarını ve kullanım alanlarını saymakla bitmiyor, bunun nedeni olarak sirkenin sadece kendi içerisinde olan faydaları değil doğadan gelen bir mucize olarak gösterilmesinin sağlanması ve aslında mikropları tamamen almasının söz konusu olmasa da buna dair yapılan bilimsel bir araştırma da bulunmamasına rağmen bir inanış olarak bazı kesimler tarafından uygulanmaya devam ediliyor.

Sirke Günde Belirli Aralıklar İle Tüketilir İse Zayıflatıyor!

Sirkenin insan sağlığı üzerinde bir takım önemli etkileri olduğuna değinen uzmanlar sirke ile beraber zayıflamak adına bununla ilgili uzmanından bilgi alınarak kişiye özel olarak hazırlanacak listeye uyulması ve bu listeye göre diyet yapılması, diyetin yanında belirli saatlerde sirke ile ilgili yapılan önerilere dikkat edilmesi gerektiğine değiniyor. Ancak bir çok uzman sirkenin sadece boğaz ağrıları gibi ağrılara iyi geldiğine değinirken bir çok uzman ise sirkenin bu konularda herhangi bir faydasının olmadığını ve buna dair bilimsel veri olmadığına değiniyor.

Daha Fazla Haber