Kış Ayları Kapımızı Kırdı Geçti, Doğalgaz Faturasının Az Gelmesi İçin Ne Yapabiliriz?

Kış aylarının bu haftalarda özellikle son bir kaç gündür insanları etkilemesinin yanında kapıların ardından evlerimize kadar girdiği görülmekte en derin iliklerimize kadar işlemekte, biliyoruz içiniz üşüdü ancak doğalgazın kombi düğmesinle savaş zamanı da başlamış durumda.

Her yıl özellikle Aralık ayında ciddi soğuk hava altında kalan Türkiye bu son 2 senedir son derece fazla soğukları görürken hava durumu dolayısı ile faturalardan korkan vatandaşlar özellikle asgari ücret ile ev bakan vatandaşlar ''acaba nasıl verimli ve daha ucuza ısınırım?'' diye düşünüyor. Bu sorunun yanıtı evin konumu, evin içerisinde kalınan saat ve evin alt ve yan taraflarında herhangi bir ısıtıcı kullanıp kullanılmadığından geçiyor.

Ayarları İle Oynamayın!

Özellikle kış aylarında havalar her zaman soğuk, ancak bu konuda  doğalgazın sıcaklık ayarını yani kombi ayarını her 3 saatte veya daha uzun/kısa sürelerde bir değiştirmek faturanın daha fazla artmasına neden olacaktır, zira her düşüş ve artışta gaz kullanan petekler bu sayede kendisini kapatılması ve ısının düşmesi durumunda %100  doğalgaz kullanımı yapacakken sabit ayarlı iken gereken ısınma sağlandığında gaz direkt olarak kademeli aktarılmaya başlanacaktır. Ancak doğalgazın bu açıdan kombiden ayarlanmaması eğer ki kombi 72 derecede tutuluyor ise oda sıcaklığının 30 derece ayarlanmasında gaz tüketiminin son derece fazla olacağı, bunun yerine 55 ila 70 derece arasında tutulması ve oda sıcaklığının 25 ve 26 derecede tutulmasının daha az gaz tüketimi yapmanızı sağlayacak olduğunu unutmamanız gerek.

Daha Fazla Haber