Uzmanlar Anne Adaylarına ''Banyo Yaptırma'' Hakkında Hayati Öneriler!

Uzmanlar yeni anne olanlar veya anne olmaya hazırlanan anne adayları ile ilgili olarak yaptıkları uyarılarda ''bebeğinizi dikkatli olarak yıkamaya özen gösterin'' açıklamasında bulundu.

Uzmanlara göre annelerin bebeklerine bakması konusunda özellikle zaman zaman sorunlar söz konusu olabildiğinden ötürü bu sorunları aşmak adına direkt olarak kendi kafalarına değil önerilen bilgilere göre hareket etmelerinin son derece fazla önemli olduğunun açıklamasında bulundu. Uzmanlara göre sağlıklı bir gelecek ve bebeğin en az zararla banyo yaptırılması için öncelikle normal küvetlerde değil bebeğe özel olarak alınacak olan küvetlerde yıkanmasının hem baş ve omurga sağlığı adına hemde bebeğin suda her ne kadar az su olsa da nefes alamayıp boğulmasını engelleyebilecek olduğuna değindi.

Dikkatli Bir Banyo, İyi Bir Uyku!

Uzmanlar banyo yaptırırken özellikle bebeklerin kafasına göz yakmayan şampuan markalarının kullanılmasının önemi olduğuna değinerek eğer ki çocuğun gözüne şampuan kaçtı ise derhal duru temiz sade su ile yıkanması gerektiğini ve gözün üzerine asla su tutulmayarak elden göze doğru su atılmasının büyük bir önem taşıdığına değindi. Bebeklerin tazyikli su ile yıkanmaması gerektiğine de değinen uzmanlar eğer ki suyun şiddeti yüksek veya orta ayarda ise bebeğin vücudunda yaralanmaların yanı sıra kesikler ve morlukların bile söz konusu olabilecek olduğunu, bundan ötürü az tazyikli su ile yıkanmasının son derece büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Daha Fazla Haber