''Ergenlerin Ruh Sağlığı Her An Değişim Gösterebilir!''

Ergenlik, büyümeye başlamak veya erkekliğe/kadınlığa ilk adım! Hangisi ile tabir ederseniz edin işin içerisinde bir gelişim ve dünyayı anlama süreci giriyor...

Uzmanlar erkek ve kız çocuklarının özellikle ergenliğe girecek oldukları dönemlerde bir takım sorunlar yaşamalarının söz konusu olduğuna değinerek bununla ilgili dikkatli olunmasını, ergenlerde yaşanabilecek olan ruh sağlığının özellikle hayatın yetişkinlik dönemi olan 18 yaş ve üzeri dönemde çocukların gelişimi, yaşamı ve sosyo ekonomik durumu gibi bir takım önemli kurallarını belirleyecek olduğuna değinerek ergenliğe adım atmaya hazırlanan ve ergenlik döneminde olan çocukların çok fazla üstüne gidilmemesi yönünde uyarılarını tekrarladı.

Ergenlik Ruh Sağlığı 3 Ayrımcılığa Bölünüyor: Dikkat çekme isteği, daha büyük gösterme ve yetişkin olma...

Uzmanlara göre ergenlik döneminde bir çok çocuk genel olarak kendisini diğer akranlarına ve yaşıtlarından daha büyüklerinin olduğu ortamlara girdiklerinde kendilerini daha büyük göstermek istediklerine değinerek bununla beraber kendi yaşıtları ile oturdukları ortamlarda ise ''yetişkin'' benzeri tavırlar göstermelerinin çok nadiren de olsa söz konusu olabildiğine değindi. Uzmanlar bununla da sınırlı kalmayarak 3. değişim olarak çocuğun kendi görünüş ve hayat tarzını değiştirme isteğinin bu dönemde başladığına değinerek ''acaba serseri tipli mi olmalı? Yoksa düzgün tipli sakin birisi mi olmalı?'' ayrımında kalındığına değinerek bu faktörün belirlenmesinde arkadaş çevresi ve ailenin en büyük önemlerden bir tanesi olduğuna değindi.

Daha Fazla Haber