Amerika'da Yaşamak İçin İngilizce Bilmek Gerekiyor Mu?

Amerika'da ingilizce bilmeden nasıl yaşanır? Amerika'ya gitme şansım var ancak ingilizce bilmiyorum nasıl yaparım? Amerika'da yaşamak istiyorum ancak dil bilmiyorum ne olur? Gibi uzayan sorular son zamanlarda söz konusu.

İnsanlar ''nerede ekmek yiyebiliyorsan orası memleketin'' benzeri sözleri sıklıkla olmasa da bir yerden bir yere gidecekleri veya taşınacak oldukları zamanlar mutlaka dile getirmektedirler. Ancak Türkiye'den veya dünyanın herhangi bir ülkesinden başka bir ülkeye özellikle de Amerika'ya gidilmek istendiğinde işler daha zor ancak bir o kadar uğraştırıcı hale gelecektir. Amerikan vatandaşı olarak doğdu iseniz ve Türkiye'de yaşıyorsanız ingilizceyi bilmemeniz Amerika'ya girişinizi hiçbir şekilde engelleyemez. 

Maalesef Kritik Durumlar Sizi Bekleyebilir!

Araştırmalar gösteriyor ki Amerika'da ingilizce bilmeyen insan sayısı %1 bile değilken özellikle Arap kökenli kaçak yollardan ülkede doğarak oranın vatandaşı olanların Amerika'da dil bilmediğini, ancak onlarında zamanla dil öğrendiklerine değinirken özellikle kendi seyahat sürem boyunca Amerika'da ingilizce bilmeden en azından kendinizi ifade edecek bir şey satın alacak kadar ingilizce bilemezseniz yaşamanız değil ülkede kalabilmek adına bile bir dakika zamanınız olmayacaktır. Maalesef Amerika dışarıdan göründüğü kadar kolay ve rahat bir ülke değildir, özellikle trafiğin sorunsuz işlemesi ve magandaların ülkede engellenmesi adına trafikte yaptığınız en ufak bir hatada trafik polisi ile ingilizce konuşamaz iseniz mutlaka bir merkeze gözaltına alınmak üzere götürülürsünüz.

Bu ve buna benzer durumlar son derece fazla olmasına rağmen eğer ki hiç ingilizce bilmiyor iseniz bu konuda yapmanız gerekenler ile ilgili dikkatli olmalı ve dil öğrenmeden kalıcı veya uzun süreli yurtdışı seyahetleri düşünmemelisiniz.

Daha Fazla Haber