Engellilere Özel Park Alanlarına Neden Park Edilmemeli? Edenler Ne Kadar Ceza Yer?

Engelli sayısı tüm dünyada her geçen saniye daha fazla artmaya devam ediyor, Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyada olan hastalıkların sayısal olarak tahmin edilmesinin arkasında yatan bir örgüt olurken bugüne bugün günde kaç kişinin engelli kaldığı hakkında bir bilgi dünyanın hiçbir ülkesinde maalesef bulunmuyor.

Son yıllarda artan magandalar, bireysel olarak silahlanma, uyuşturu kullanımının vatandaşlar tarafından her yaş grubunda ciddi artışlar göstermesi ve psikolojik olarak sorunlar gibi bir takım etkenler dolayısı ile engelli kalım oranları artıyor. Bugün her geçen saniye bir engelli adayı olduğumuzu hepimiz çok iyi BİLMİYORUZ. Maalesef engellilere ayrılan park yerleri ve engellilerin akülü arabaları veya manual tekerlekli sandalyeleri ile çıkabilecek oldukları neredeyse her kaldırımın başında ve sonunda olan yere gömülü alanları işgal eden vatandaşlara rastlıyor.

79 Milyonluk Türkiye İlk Önce Engelli Haklarına Değer Vermeli, Engelli Vatandaşını Kucaklamalıdır!

Bugüne bugün hepimiz öncelikle kendi ailelerimizi sever ve onları kucaklayarak sonsuza kadar sarılmak isteriz, ancak bu şefkat ve bu iyiliği maalesef rakamlara gerek kalmadan ülkemizde olmadığını göstermemiz son derece mümkün. Özellikle İç Anadolu ve Batı bölgelerinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda ve AVM otoparklarında engellilere ayrılan alanlara çarpraz, yatay, dikey veya tam ortasına arabasını park eden bir takım insanlar görebiliriz. Ancak dikkat etmeniz gerekir ki o park yerine park ettiğinizde sizin vicdanınız bir yerde eksilirken, belki size bela okuyacak onlarca haklı insan çıkabilecek iken engelli birisi olarak o alanlara park etmeniz durumunda bizler evimize, işimize veya başka herhangi bir özgürce gezecek olduğumuz alanlara rahatlıkla ulaşamamaktayız.

Daha Fazla Haber