Prezervatif Kullanımı ve Satın Alımı Konusunda Yapılan Hatalar!

Son yıllarda özellikle artık marketlerde ve hatta çeşitli sokak tezgahlarında bile satışının yapıldığını gördüğümüz ve neredeyse her ergenliğe giren meraklı gözlerin kendisine sorduğu ilk sorulardan birisi olan ''prezervatif ne?'' sorusunu uzmanlar yanıtlarken daha da önemlisi satın alım ve kullanım konusunda uyarılar yapıldı.

Son yıllarda özellikle büyük ve küçük marketlerde kasaya yakın noktalarda gördüğümüz prezervatifler veya diğer adı ile kondom gerek bekar gerek ise evli çiftler için cinsel sağlık sorunlarından korunmak adına çok büyük önem arz ediyor. Cinsel sağlık konusunda uzmanlığını eline almış olan uzmanlar prezervatif kullanımının %80 oranında cinsel virüslerin ve sağlık sorunlarının geçişini engellediğine değinerek kişilerin bu konuda özellikle dikkatli bir seçim yapmaları ve dikkatli bir kondom kullanımı sayesinde hem olabilecek kazaları önlemek hemde sağlık sorunları ile uğraşmayacak olduklarına değiniyor.

Dikkatli Kullanın! Patlayabilir!

Uzmanlar en büyük sorunun ise prezervatifin patlaması olduğuna değinerek çok ince olan kondomların erkeklerin penis yapısının kalınlık durumu ve uzunluk durumuna göre esneme payının olmasına rağmen normal kalınlıkta olan prezervatiflere göre daha çabuk patladığına değiniyor. Bununla ilgili olarak uzmanlar kondom kullanımı konusunda özellikle yaşa ve daha önceki tecrübelere oranla dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek satın alım konusunda ise açık alanlardan satın alınmaması gerektiğini, prezervatiflerin güneş altında tutulmaması ve son kullanım tarihlerinin geçmemiş olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Daha Fazla Haber