Sigara İçmenin Önüne Nasıl Geçebilirim?

Uzmanlar sigara içilmemesi için yapılması gerekenler ile ilgili olarak sürekli bilgiler verirken son zamanlarda gelen zamlar sonrasında özellikle sigara kullanımında bir düşüş olmaması Türk insanlarının sigaraya olan bağımlılığını bir kez daha gösterdi.

Uzmanlar sigara kullanımının her geçen gün toplumsal olarak Türkiye ve dünyada yayıldığına değinerek sigaranın kullanılmasının insanlar üzerinde olan zararlarının genellikle es geçildiğine değindi. Uzmanlara göre sigara kullanımı sağlığı derinden etkileyen bir durum olurken sigara isteğinin ve içme isteğinin en azından bir süre ertelemek için yapılabilecek olan bazı uygulamalar ve işler söz konusu olabiliyor.

Sigara İçmemek İçin Çalışın!

Sigara içmemek adına kapalı alanlarda durulmasının söz konusu olabilecek olduğu gibi özellikle iş yapan vatandaşların ofislerde ve benzeri yerlerde sigara içmek için dışarıya çıkmamaları en azından 2 moladan sadece 1 tanesinde çıkmaları gerektiğine değinilerek sigara içenlerin bu konuda kendilerini sabitlemesi durumunda daha sağlıklı bir durumun söz konusu olabilecek olduğuna değinildi. Ayrıca vatandaşların sakız çiğnemesi, devamlı olarak sigara içme isteği akıllarına geldiklerinde su ve benzeri içecekler içmelerinin sağlık açısından faydaları olduğuna değinen uzmanlar sigaranın özellikle spor yapanlar tarafından tüketilmemesi yönünde uyarılarını tekrarladı.

Daha Fazla Haber