Sigara İçen Kadınlarda Rahim Ağzı Kanseri Görülme Riski Artıyor!

Op. Dr. Volkan Aksakallı kadınların sigara kullanımının erkeklere oranla biraz daha fazla sorunlara neden olduğuna değinerek sağlık açısından son derece zararlı olan sigaranın insan sağlığı üzerinde olan etkileri de tartışma konusu oldu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl yapılan araştırmalarda en az 3 milyon insanın canını alan sigara insanların ölümüne neden olurken yapılan araştırmalarda özellikle sigara içen kadınlarda rahim ağzı kanserlerinin daha fazla söz konusu olabildiğine değinildi. Op. Dr. Volkan Aksakallı HPV dolayısı ile ortaya çıkan rahim ağzı kanserinin sigara içen kadınlarda daha fazla görüldüğüne değinerek sağlık açısından bir takım zararlarının göz ardı edilebilecek olan sigaranın kanser ile ilişkisinin ise göz ardı edilemeyecek olduğunu açıkladı.

Sigara İçenler Risk Altında!

Op. Dr. Volkan Aksakallı sigara içen kadınların rahim ağzı kanseri konusunda risk altında olduğuna değinerek bununla beraber kadınların sigara içmesini engelleyici yeni önlemlerin alınmasını, bu sayede kadınlarda ortaya çıkabilecek olan son dakika kanserlerinde bu sayede engellenmesinin söz konusu olabilecek olduğuna değinildi. Uzmanlar kanserin rahim ağzında başlaması ve rahim içerisinde tümörler ile gelişmeye devam etmesi durumunda ciddi ağrılı bir sürecin söz konusu olabilecek olduğu gibi rahim ağzı kanserinin belirtilerinin genellikle lekelenme ve cinsel bölgede ağrı olarak hissedildiğini açıkladı.

Daha Fazla Haber