Daha Sağlıklı Bir Cilt İçin Tonik ve Jel Kullanmaya Özen Gösterin!

Cilt üzerinde sorunlar her dönem ve her yaş grubunda söz konusu olabildiği gibi uzmanlar cilt üzerinde olan bu sorunların tedavisinin insanların elinde olduğunu ifade ederek dikkat edilmesi gerektiğine değiniyor.

Cildin bir pamuk ve peçete yapısı gibi örneklendirilebilecek olduğuna değinen uzmanlar nasıl ki peçete ve pamuğun bir kısmına su değdirildiğinde her tarafına doğru yayılım gösterdiğine değinerek cilt yapısının da aynı o şekilde olduğunu ve sivilce veya akne olan bölgelerin hemen ardından eğer gereken tedavi ve önlemler alınmazsa tüm yüze ve başka bölgelere yayılmasının söz konusu olabildiği ifade ediliyor.

Eğer Ki Tonik Kullanmaz İseniz.

Dermatoloji uzmanları eğer ki özellikle ergenlik çağının hemen ortalarında ve sonrasında tonik ve jellerin kullanılmaması durumunda cilt üzerinde aşırı derece yağlanmanın söz konusu olacağına değinerek bununla beraber cilt üzerindeki yapının siyah noktalar ve akneler ile dolmasının neredeyse kesin olduğuna değiniyor. Ayrıca uzmanlar cilt üzerinde oluşan sivilcelerin tonik ve jeller ile tedavisi konusunda cilde uygun olarak tonik ve jel kullanılması yağlı ciltler için kuru ciltlere uygun olan tonik ve jellerin asla kullanılmaması yönünde uyarılarını tekrarlıyor.

Daha Fazla Haber