Zoretanin ve Roaccutane Arasında Fark Var Mı?

Zoretanin ve Roaccutane olarak bilinen sivilce ilaçları genellikle ergenlik döneminde cilt üzerinde bir takım sorunların söz konusu olduğuna değinerek bu tür ilaçların kullanılarak ömür boyu sivilce artışının ve varolan leke ve sivilcelerin engellendiği biliniyor.

Uzmanlar özellikle devamlı olarak güzellik maskeleri ve sivilce geçirici tedaviler gibi tedavilerin kullanılması yerine Zoretanin veya eşdeğer ilaçların kullanılmasının sağlık açısından ve cilt üzerinde son derece fazla faydaları olduğunu ifade ediyor. Bir çok uzmana göre sivilce tedavisinin ergenlik sonrası geçmesi söz konusu olurken maalesef sivilcelerin özellikle ciddi sırt ve yüz sivilcelerinin tedavisinin ilk aşamada her ne kadar fazla olursa olsun ilaçsız tedaviler ile geçirmeye çalışılması daha sonrasında eğer olmuyor ise peeling tedavileri uygulanması gerektiği ifade ediliyor.

Asitli Kimyasal Peeling Geçirmez İse Roaccutane Kullanılabilir!

Uzmanlar asit içeren peelinglerin söz konusu sivilcelerin lekelerini geçirmemesi ve sivilcelerin surat veya sırt bölgesinde olması durumunda Roaccutane olduğunu ancak peeling yapılacak bölgenin sivilce olmayan bölgeler olması gerektiğine değinerek bu konuda dikkatli olunması ve tedavi seçeneklerinin daha fazla araştırılması gerektiğine değiniyor. Zoretanin için kullanım dönemi olarak ise kış ayları gösteriliyor.

Daha Fazla Haber