Kış Aylarında Yüz Felcine Nasıl Önlemler Alınmalı?

Kış aylarında havaların aşırı derece soğuk olması dolayısı ile yüzlerimiz ve kulaklarımız genel olarak çok ciddi soğuk havaya maruz kalıyorlar, ancak uzmanlar bununla beraber kış aylarında yüz felcinin söz konusu olabileceğini ve bu konunun çok basit bir konu olmadığını doğruluyor.

Uzmanlar kış aylarında yaşanan yüz felci durumunun insanlar üzerinde ciddi etkileri ve hasarları olduğuna değinerek kış aylarında yüz felcine karşı dikkat edilmesi gerektiğini ve yüz felcinin engellenmesi adına vatandaşlar tarafından özellikle surat bölgesinin soğuk havaya çıkarken kapatılması ve korunması yönünde önlemler almak gerektiğine değindi. Uzmanlara göre yüz felcinden korunmanın en iyi korunma yollarından bir tanesi atkı ve atkılar ile suratı gözler dışında her tarafını sarmak olurken soğuk havalarda yaşanabilecek olan sorunları azaltmak adına bu tür önlemler alınabilecek olduğu ifade edildi.

Suratınızı Koruyun!

Uzmanlar surat kısmının korunması durumunda yüz felci ve benzeri durumların yaşanmasının söz konusu olmasının önüne bir nebze de olsa geçilmiş olabilecek olduğuna değinerek bu konuda bir takım önlemler alınmasının söz konusu olabilecek olduğuna değiniyor. Özellikle yüz felci sorunundan korunmak adına alınabilecek olan önlemlere değinen uzmanlar yüz felcinin nemlendirici krem sürülerek sokağa çıkılması durumunda bir takım etkilerinin olabilecek olduğuna değiniyor.

Daha Fazla Haber