Alkol Kullanımı Çocukları Kendisine Çekiyor

Uzmanlar evde veya herhangi bir mekanda çocukların görebilecek olduğu şekilde anne ve babalar tarafından veyahut başkaları tarafından tüketilen alkolün son derece ilgi çekici olacağına değindi.

Uzmanlara göre alkol tüketimi konusunda en büyük sorun olan çocuklar bu tüketime son derece fazla özenmelerinden ötürü kendileri anne ve babalarından gizli olarak alkol tüketebiliyor, bununla beraber anne ve babalarının yaptıkları hareketlerin aynılarını alkol aldıktan sonra yapabiliyor. Çocukların bu durumu ile ilgili olarak uzmanlar alkol kullanımının olduğu mekanlardan anne ve babaların çocukları ile beraber gitmemeleri gerektiğine değinirken çocukların ise bu konularda kendilerine yaşları hatırlatılarak uyarılması gerektiğini ifade etti.

Çocuklar Özeniyor!

Uzmanlara göre sigara ve alkol gibi kötücül maddeler büyükler tarafından devamlı olarak kullanılması dolayısı ile özellikle ergenlik çağındaki çocukların son derece fazla özenmesine neden olabiliyor. Bunun yanı sıra çocukların alkol kullanımı konusunda çok büyük felaketlerin söz konusu olabilecek olduğuna değinen uzmanlar alkol kullanımı dolayısı ile gerek maddi gerek manevi açıdan geçilmesini sağlık açısından ve çocuğun geleceği açısından endişe edilmesini hatırlatarak anne ve babaların çocuklarına 18 yaşından önce alkol kullanamayacak olduklarını hatırlatmaları gerektiği ifade ediliyor.

Daha Fazla Haber