Siyah ve Beyazın Tonları Nasıl Ayarlanır?

İç mimarlar son yıllarda genellikle renkli tasarımların yanı sıra siyah ve beyaz renk tonlarını kullanırken genel olarak bu konuda ya çok aşırı koyu yada çok aşırı açık renkte tonlara yer veriyorlar.

Dünyada en fazla sevilen iki renk birleşimi olan siyah ve beyaz hali ile zor bir renk olmasının yanı sıra en güzel renklerden sadece birisi, ancak bunun yanı sıra siyah ve beyazın arkasında yatan en önemli renk olmasının çeşitli alanlarda kendisine göre haklı nedenleri var iken dekorasyon ve duvar boyası konusunda bir takım negatif dezavantajları da söz konusu olabiliyor. Bununla ilgili ise iç mimarlar ev dekorasyonunu siyah ve beyaz üzerine yapacak olan vatandaşları uyarıyor.

Siyahı Mat Siyah, Beyaz Kırık Beyaz Yapın!

Dekorasyon konusunda uzmanlaşmış olan iç mimarlar ev içi dekorasyonlarda bu iki rengi kullanacak olan vatandaşların özellikle çok aşırı ve parlak siyah yerine mat siyahı kullanmasının ve kırık beyaz kullanmanın daha iyi olabilecek olduğuna değinerek bu konuda çok parlak siyahın hem göz alıcı hemde daha fazla toz çeken bir renk olduğuna değinerek antrasit gri kullanılmasının da söz konusu olabilecek olduğuna değiniyor. Beyaz konusunda ise kırık beyazın kullanılmasının çok aşırı pislik sorunundan arınacak olduğu ve çok kısa bir süre için kreme dönecek olan bir rengin kulllanılmasının uygun olmadığına değiniyor.

Daha Fazla Haber