Çocukların Psikolojisini Korumak İçin ''Yasak'' Demeyin!

Uzmanlar çocukların genellikle anne ve babaları tarafından bir takım psikolojik olarak etkilenecek oldukları olaylar karşısında ''yasak, cıss, yapamazsın'' gibi uyarılarda bulunuyorlar.

Uzmanlara göre sağlıklı bir gelişim ve çocukların psikolojisinin korunması adına anne ve babaları tarafından bir takım önlemler alınması gerektiği yönünde uyarılar bulunuyor. Bu uyarıların en başında çocuklara konulan yasaklar geliyor olurken uzmanlara göre bu yasakları çiğnemek veya koymak yerine çocuğa bunun yapılmaması gereken bir davranış olduğunun düzgünce bir dil ile ifade edilmesi gerekiyor.

Çocuklarınızı Koruyun!

Uzmanlar yetişkinlerin yapabilecek oldukları davranışlar, tavırlar ve yapmaları gereken davranışların çocuklar tarafından uygulanmamasını sağlamak adına alınacak olan önlemlerin bir takım yenilikler olabileceğine değinerek bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca uzmanlara göre çocukların özellikle sokağa çıkması konusunda koyulan yasakların gelişim ve psikoloji açısından son derece büyük üzüntü duymalarından ötürü yasak yerine çocuğa sokağa çıkmadan önce belirli bir saat koyulması ve bu sayede çocuğun düzenli bir yaşama sahip olmasının söz konusu olabileceği ifade edilmekte.

Daha Fazla Haber