Çocukların Yalan Söylemesinin Önüne Nasıl Geçilir?

Son yıllarda özellikle çocukların arkadaşlarından özenerek ailelerine ve anne babalarına hiç ortada sebep yokken yalanlar söyledikleri bilinmektedir.

Uzmanlar bu durumun son derece riskli bir durum olduğunu her geçen saat ifade ediyor olsa da yeni gelen uzman psikololoji danışmanları açıklıyor. Danışmanlara göre özel olarak ailelerine söylenen yalanlar ile arkadaşlara özel olarak söylenen yalanlar arasında bir takım dikkat çekme farklılıkları olmasına rağmen çocuğun özellikle para, mal, eğitim ve başarılar hakkında söylediği yalanların tamamen onun kendi dünyasında dikkat çekme çabası olarak yoruluyor.

Çocuk Yalan Söylüyorsa Korkmaya Başlayın!

Uzmanlar eğer ki bir çocuk yalan söylüyor ise bu konuda ana ve babaların korkması gerektiği ve çocuğa yeterince ilgi göstermediklerinden dolayı bu durum ile karşılaştıklarını ifade ederken çocuğa ilgi gösterilmeye başlanması durumunda çocukta zaman içerisinde anne ve babanın kendisine ilgi gösterdiğini anladığı zamanlarda yalan söylemeyi bırakabilecek olduklarını, bir çok anne ve babanın yaptığı gibi çocuğu hemen uzmana götürmenin son derece yanlış ve hasar bırakabilecek nedenler arasında olduğu ifade ediliyor. Özellikle zenginlik ve hayal kurma ile ilgili yalan söyleyen çocukların zeka gelişimi açısından daha başarılı oldukları uzmanlar tarafından birebir olarak ifade edilmekte.

Daha Fazla Haber