Salçalı Sosis Yapımında Neler Kullanılması Gerekir? - Salçalı Sosis Yapacak Olanlara Ketçap Tavsiyesi!

Tüm dünyada özellikle tüketim rekorları kırmaya devam eden sosis ve salam gibi et ve et ürünlerinin tüketiminde Türkiye'de normal bir eğilim söz konusu.

Ancak Türk mutfağının son derece zengin içeriklere ve yemeklere sahip olmasının yanı sıra yabancılar tarafından ve Türkler tarafından sıklıkla yapılan ancak ülkelere göre farklılık gösteren salçalı sosis tarifini bugün sizlerle paylaşacağız. Özellikle sadece salçalı sosis yapmak yerine ketçap ve bunlara benzer ürünleri ekleyerek daha lezzetli ve daha tatlı bir salçalı sosis atıştırmalık ancak bir o kadar doyurucu yemeği ortaya çıkarabilirsiniz.

3 Yemek Kaşığı Ketçap Kullanın!

Öncelikli olarak 2 yemek kaşığı salça, 1 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı tatlı ketçap (Heinz olmasını öneririm), çok az sıvı yağ (eğer sıvı yağ yok ise tereyağ ekleyebilirsiniz ölçüsüne göre), 2.5 su bardağı suyu tencereye sırası ile ekliyoruz. Öncelikle salçalı sosis için sarımsakları ve salçayı ekledikten sonra iki dakika boyunca yüksek ateşte tuttuktan hemen sonra üzerine suyumuzu ilave ediyoruz tabii bundan önce ilk etapta yağımızı ilave etmemiz gerekiyor. Ardından sosislerimizi istediğimiz gibi keserek tencereye ilave ederken bunun hemen ardından ortalama 2 dakika pişmeye başladıktan sonra ketçabımızı tencereye ilave edelim ve bolca karıştıralım. Bu aşamanın ardından ortalama 18-20 dakika boyunca salçalı sosislerimizin pişmesini ve kabarmasını bekledikten sonra sosislerimizi bir tabakta servis edelim.

Modaolanlar.com Sitesi Afiyetli, Bol Bereketli, Sağlıklı Günler Diler...

Daha Fazla Haber