Yaşamdan Tat Almak İçin Her Gün Spor Yapılması Gerekir Mi?

Yaşam süremiz boyunca her gün hepimiz tamamen yatalak hastalar dışında her bir insan bebekler dahil olmak üzere günlük el kıpırdatma ve benzeri hareketler ile bile kaslarımızı kullanıyoruz.

Kaslarımızın gelişmesi bununla beraber daha canlı ve daha sportif bir birey olabilmek adına uzmanlar bebeklik çağından ergenlik çağına kadar spora pek fazla yanaşılmaması uyarısında bulunurken 18 yaşından önce spor yapılmasının erkek ve kız çocuklarında ciddi kalp yorulmalarına bağlı kalp ve böbrek sorunları, üreme sorunları ve bununla beraber boy kısalığı sorunları yaşanmasının her durumda mümkün olabileceğini ifade ederek spora 18 yaşında başlanmasının uygun olduğunu ifade ediyor.

Spora Devam Edilmeli Ancak.

Ancak uzmanlara göre spora devam etmeden hayattan zevk almak son derece mümkün zira bugün dünyada çok az bir azınlık kısım dışında spora bir çok insan değer vermiyor ve günlük hayatın büyük çoğunluğunun çalışma üzerine geçmesi dolayısı ile spor yapamıyor. Ancak uzmanlar bu durumda çok fazla ayakta kalan ve çok fazla oturarak çalışan bireylerin bile spor yaptığını bu sayede kendilerini daha dinç hissettiklerine değinerek özellikle bilgisayar başında çalışanların bu konuda daha şanssız olduğunu bir takım spor hareketlerinden mağdur olduklarına değiniyor. Sporun yaşam süresince son derece önemli olduğunu ifade eden sporcularda aynı şekilde herkese göre olmadığını ve herkesin orta ağırlıkta bir sporu kaldırmasının mümkün olamayacağına değiniyor.

Daha Fazla Haber