Sulu Yemekler Mi? Katı Yemekler Mi?

Genel olarak zengin mutfakları ile bilinen Türk mutfağı her ne kadar zengin olursa olsun maalesef ki yöresel olması dolayısı ile kısıtlı zenginlikler sunuyor.

Özellikle Doğu'da yemeklerin son yıllarda Batı yemeklerine özenilmesi ancak aynısının yapılamaması dolayısı ile Türk halkı ''acaba kuru yemekler mi? Kuru yemekler mi?'' tartışmalarını tartışmaya devam ediyor. Ancak Ege'nin incisi İzmir başta olmak üzere İzmir'de yemek türlerinin daha fazla hafif yemekler olduğu ve kanser yapıcı olmayan doğal besinlerden olması dikkatlerden kaçmıyor.

Doğu Kuru, Batı Orta!

Doğu kesiminde özellikle kuru yemeklerin tüketildiğini ifade eden diyetisyenler her ne kadar bunun bir genelleme olsa da karşı komşuda pişen yemeğin detaylı bilinmesinin imkansız olduğunu ancak Batı kesiminde genellikle yarı sulu fırında patates, çorba, tavuk ürünleri ve et ürünlerinin daha fazla tüketildiği dönemler ve modellemeler olduğunu ifade ediyor. Araştırmalara göre Türkiye özellikle kırmızı eti en az tüketirken tavuk etini de fiyatı dolayısı ile az tüketiyor. Bunun yanında en çok tüketimi yapılan ürünün ise kuru bakliyatlar ve sebzeler olduğu ifade edilmekte.

Daha Fazla Haber