2017 YGS sınavı öncesinde 3. değerlendirme sınavı

2017 YGS sınavı öncesinde adaylara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) güzel haber geldi. YGS 3. Değerlendirme Sınavı adaylar için MEB resmi internet sitesi üzerinden erişime resmen açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2017 YGS sınavı öncesinde yeni bir değerlendirme testi daha geldi. Lise son sınıf öğrencileri için hazırlanan YGS 3. Değerlendirme Sınavı'na adaylar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.

2017 YGS sınavına sayılı günler kala öğrencileri ayrı bir heyecan sararken Milli Eğitim Bakanlığı ise adaylara bir kolaylık daha sağladı. Son günlerde ders çalışmayı bırakarak sadece YGS sınavına odaklanan adaylar için MEB tarafından 3. bir Değerlendirme Sınavı daha gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan YGS 3. Değerlendirme Sınavı soru ve cevap anahtarı kitapçığına adaylar "http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar" sayfası üzerinden ulaşabilecek.

2017 YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ

2017 YGS sınavı öncesinde bir güzel haber daha ÖSYM tarafından yapıldı. 2017 YGS sınav giriş yerleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Üniversiteye girişte önemli bir yere sahip olan YGS sınavı için adaylar sınav giriş belgelerini almak zorundalar. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden adaylar 2017 YGS sınav giriş belgelerini T.C Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak ulaşabilecekler.

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 2017 YGS sınavı öncesinde saat 09.45'den sonra gelen adayların salonlara alınmayacağı belirtildi. Adayların en geç sınava 15 dakika kala sınav binasına giriş yapmaları gerekiyor.

Daha Fazla Haber