Hamilelikte normal doğumun avantajları

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan, hamilelikte normal doğum ve anne ile bebek arasındaki ilişki üzerine açıklamalarda bulundu.

Hamileliğin çok fazla tercih edilmeyen bölümlerinden birisi olan normal doğum ile ilgili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan çarpıcı açıklamalar geldi. Normal doğumun diğerlerine göre daha fazla avantajlarını bulunduğunu belirten Prof. Dr. Yakup Arslan bağışıklık sistemin bebeklerde güçlü olduğunu belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan normal doğumu tercih etmeyen annelere bazı önerilerde bulundu. Prof. Dr. Yakup Arslan kısa açıklamasında, "Normal doğum her zaman daha fazla avantajlar sunar. Örneğin; normal doğumda bebeğin bağışıklık sistemi diğer doğumlara göre daha fazla güçlü olurlar. Bununla birlikte ileride karşılaşacakları zorlu durumlarla vücudun direnci daha da fazla artış gösterebilir" ifadelerini kullandı.

TABİ Kİ NORMAL DOĞUM

Prof. Dr. Yakup Arslan, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organizatörlüğünde katıldığı bir seminerde "Tabi ki normal doğum" sloganı doğrultusunda annelere seslendi. Normal doğumun anne ve bebek üzerindeki avantajlarını ön planda tutan Prof. Dr. Yakup Arslan bunun bağışıklık sistemine etkileri üzerine söyleyişiler de bulundu.

Sezaryenin sadece tıbbi zorunluluk hallerinde kullanılabilecek bir uygulamadan ibaret olduğunu belirten Prof. Dr. Yakup Arslan, "Gebelik her anne için çok fazla önem arz eder. Normal doğumda anne sakin ve kontrollü kalmalıdır. Normal doğum sadece bebek için değil anne için de çok önemlidir. Anne sağlığını da düşünmek zorundayız. Çünkü bebeğin doğumdan sonra anneye çok fazla ihtiyacı oluyor" şeklinde konuştu.

Daha Fazla Haber