Atık malzemelerden "Genç Dönüşüm Kütüphanesi"

Kocaeli Gençlik Merkezi'nin gönüllü öğrencileri bir ilke imza atarak sadece atık malzemelerden bir kütüphane yaparak adını "Genç Dönüşüm Kütüphanesi" koydu.

Kocaeli'de Gençlik Merkezi'nin katkılarıyla yeni yeni oluşumlar piyasaya çıkıyor. Yeni açılan kurslara katılan öğrencilerin çevredeki atık malzemelerinden bir kütüphane yaptıkları ortaya çıktı. Yaşanan bu yeni gelişim yeni oluşumun etkileri olarak göze çarptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından destek verilen Kocaeli'deki Gençlik Merkezi öğrencilerinden yeni bir atılım geldi. "Genç Dönüşüm Kütüphanesi" adı verilen ve çevredeki atık malzemelerdeki paletlerden yapılan kütüphanenin Avrupa'dan da yoğun ilgi gördüğü benimsendi. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yayın yapan bazı katılımcıların desteği sayesinde kütüphanedeki kitapların sayısının 1500 civarına yaklaştığı ifade edildi.

"Genç Dönüşüm Kütüphanesi" adında açılan Kocaeli'ndeki yeni oluşum sonrasında kullanılan malzemelerin çoğunun atık maddeler oldu belirlendi. Bu atık maddeler arasında meyve ve sebze kasaları, ahşap paletler, araba lastikleri, eski valizler, ahşap makaralar, soda şişeleri ve boya kovaları yer alıyor.

Kütüphane içerisinde kullanılan tüm malzemelerin gönüllü öğrenciler tarafından da desteklendiği belirtildi. Proje koordinatörü Emine Öztürk, Genç Dönüşüm Kütüphanesi'nin tamamen genç beyinlerin akıllarından yola çıkarak tasarlandığını belirterek, "Bir kütüphaneye ihtiyacımız vardı ve gençler bunu başardılar. Sosyal meselemiz olan kitap okumayı böylece aşmayı düşünüyoruz. Genç Dönüşüm Kütüphanesi Avrupa'dan yüksek talep görmekte" ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Haber