Akupunktur tedavisi artık devlet hastanelerinde

Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde akupunktur tedavisi hastalar üzerinde resmen ilk olarak uygulanmaya başlandı.

Akupunktur tedavisinin yeni yöntemleri Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde resmen uygulanmaya başlandı. Bolu'da bulunan İzzet Baysal Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Akupunktur tedavisi resmen uygulanmaya başlandı.

Obezite başta olmak üzere, migrenin yanı sıra boyun, sırt ağrıları ile bel ve boyun fıtıkları, depresyon, panik atak, tükenmişlik sendromu gibi pek çok hastanın maruz kaldığı sıkıntılara iyi gelen Akupunktur tedavisinin yeni yöntemleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Özellikle fazla kilolarından şikayetçi olanların en çok rağbet ettiği Akupunktur yöntemi kilo vermek isteyenlerin kullandıkları yöntem oldu. Bu durumdan muzdarip olan 29 yaşındaki Emre Özkalay, "Şu anda 160 kiloyum ve zayıflamak istiyorum. Akupunktur tedavisini bu yönde çok fazla kullanmaya başladım. Akupunktur sayesinde bir haftada yaklaşık 2 kilo verdim. Hedefim daha da fazla kilo vermek" olduğunu sözlerine ekledi.

Akupunktur Uzmanı Dr. Nuran Parlak ise özellikle fazla kilolu olan hastaların bu yönteme başvurduğu belirterek, "Diyabet hastaları da akupunktur tedavisi için geliyor. Bizim en büyük sorunumuz kişilerin bu uygulamadan çekinmeleri. Ancak akupunktur tedavisinde korkulacak bir yöntem değil" şeklinde konuştu.

Daha Fazla Haber