Üniversiteye ilk adımda 2017 YGS sınavı Pazar günü

12 Mart Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek olan YGS sınavı öncesinde heyecan devam ediyor. Adaylar üniversiteye girişte ilk adım olan 2017 YGS sınavında ter dökecekler.

2017 YGS sınavı için artık sadece 1 gün kaldı. 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan YGS sınavında binlerce aday ter dökecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan YGS sınavı üniversiteye girişte ilk adım olarak gösteriliyor.

Adaylar 2017 YGS için sınav giriş belgelerini yanında bulundurmak zorundalar. 2017 YGS sınavının ardından ise LYS sınavı geliyor. YGS sınavına az bir zaman kala adaylar öncelikle sınav giriş belgelerini yanı sıra sınava giriş yerlerini de önceden belirlemeleri gerekiyor.

Binlerce adayın üniversiteye giriş için ter akıtacağı 2017 YGS sınavı 12 Mart Pazar günü tüm yurt genelinde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz haftalarda YGS sınavı için giriş belgeleri ve giriş yerleri açıklanmıştı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik No ve aday şifreleri ile giriş yapabildiler.

2017 YGS SINAVI NE ZAMAN?

Tek oturumda gerçekleştirilecek olan 2017 YGS sınavı 12 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve tam 160 dakika sürecek. Saat 09.00'da sınav salon kapıları açılacak ve sınava 15 dakika kala kapanacak. Saat 09.45'ten sonra gelen adaylar ise salona giremeyecek.

YGS sınavında adaylara Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi'nden sorular sorulacak. Ayrıca İstanbul genelinde YGS sınavına girecek öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler ise sınavda görev aldıklarını gösterir belgelerini sundukları takdirde İstanbul'da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücretsiz olarak binebilecekler.

Daha Fazla Haber