Uyku rahatsızlığı yeniden gündemde

Ülkemizde uyku rahatsızlığı konusuna değinen ilaç firması TEVA tarafından düzenlenen panelde bu konu hakkında görüşler bildirildi.

Türkiye'de uyku rahatsızlığı hastalığı yeniden ortaya çıktı. Aksayan uyku insanlarda özellikle direksiyon başında araç kullanırken büyük sıkıntılar çıkarıyor. Ancak bölünen uyku ise bir hastalık habercisi olarak görülebilir.

Dünyanın önde gelen ilaç firmalarından TEVA tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Derya Karadeniz insanların son günlerde yaşadığı uyku rahatsızlıklarını ön plana çıkardı. 17 Mart Dünya Uyku Günü nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Derya Karadeniz bölünen uykuların bir hastalık habercisi olabileceğini sözlerine ekledi.

Uykunun her insan için çok çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Derya Karadeniz kişilerin bu tür sorunlarla karşılaşmaması için mutlaka doktora görünmelerini tavsiye etti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Uyku Merkezi Başkanı Prof. Dr. Derya Karadeniz açıklamasında, "Uykunun insanlar üzerine çok önemli etmenleri var. Uyku rahatsızlığı yaşayan insanlarda günlük yaşantılarda bazı sorunlar oluşuyor. Bunun en önemli etmenlerini araç kullanan kişiler de rahatlıkla görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu ise yapılan son araştırmalarda en çok yaşanan kazalarda özellikle uykunun önemli bir etmen olduğuna dikkat çekti. Kazaların sonrasında yapılan tetkiklerde sürücülerin yaşadığı rahatsızların en önemli özelliğinin çok uykulu durumları yada biraz uykulu durumlarından ibaret olduğu gözlemledi.

Daha Fazla Haber