e-Nabız uygulaması dünyada ilk 5'te

Türkiye'de vatandaşlar tarafından 1,5 yıl önce kullanılmaya başlanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Nabız uygulaması WSA tarafından "En iyi Sağlık Uygulaması" ödülüne layık görüldü.

Türkiye'nin en görkemli ve en önemli uygulamalarından biri olan e-Nabız uygulaması, Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu İnisiyatifi projesi kapsamında 2016 yılında dünyanın önde gelen "En iyi Sağlık Uygulaması" olarak tarihe geçti.

Sağlık Bakanlığı tarafından son yıllarda vatandaşların hizmetine sunulan ve kişinin her türlü sağlık geçmişini görüntülüye bildiği uygulamalardan biri olan e-Nabız sonunda büyük bir ödüle layık görüldü. Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu İnisiyatifi projesi kapsamında 2016 yılında dünyanın en önemli ödüllerinden birine layık görülen e-Nabız projesi "En iyi Sağlık Uygulaması" olarak gösterildi.

Dünyada sağlık alanında en önemli 5 proje arasında gösterilen e-Nabız uygulaması 2003 yılında gündeme gelen WSA kapsamında ilk kez ödül alarak tarihe geçmiş oldu. 1,5 yıl önce Türkiye'de vatandaşların hizmetine sunulan e-Nabız uygulaması 4,5 milyondan fazla vatandaş tarafından aktif olarak da kullanılmaya devam ediliyor.

Vatandaşların sağlık geçmişlerinin bir bir analizini yapan e-Nabız uygulaması gelişme anlamında da her gün kendisine yenilikler katarak da ilerlemeye devam ediyor. Vatandaşların muayene, tetkik ve tedavilerinin nerede yapıldığı fark edilmeksizin tüm sağlık bilgileri e-Nabız tarafından kayıt altına alınıyor. Dünyanın en geniş kapsamlı sağlık hizmeti ve uygulaması olarak gösterilen e-Nabız için şimdiden önde gelen sağlık kuruluşları bu sisteme kayıt olmak için sıraya girdi bile…

Daha Fazla Haber